Csehországban a Citfin az egyik legelső olyan cég, amely bevezette a négynapos munkahetet.

A Perpetual Guardian új-zélandi társaság sikeres tapasztalatai által inspirált Citfin többhónapos felkészülési folyamatot követően érdekes munkavállalói kedvezményként kínálta fel a teljesítmény alapú munkakörökben dolgozó munkavállalóinak a négynapos munkahetet. A kereskedelmi és a dealing osztályon, valamint a Call Centrumban a munkavállalói kedvezmények megszerzésének a minimális havi teljesítménymutató elérése az előfeltétele.

„A próbaidőszakra több hónapon keresztül készültünk. A munkavállalókat először komplex elégedettségi kérdőívvel szólítottuk meg. Érdekelt minket a munka és a magánélet kiegyensúlyozottsága érzékelésének kiindulási állapota. A kérdőíves közvélemény-kutatás következtetéseit közvetlenül összevetettük az új-zélandi cég eredményeivel. Ennek pozitív eredménye az új munkavállalói kedvezmény háromhónapos próbaidőszakának elindítása” – magyarázta Martina Arnold Rubín, Citfin CEO.

Ez a munkavállalói kedvezmény a Citfin keretén belül azon osztályokra fókuszál, amelyek működési vagy szervezési okokból kifolyólag nem alkalmazhatják a home office vagy a vezetői szabadság megoldásokat. A négynapos munkahét a munkavállalók számára nem kötelező.

„Ha a munkavállaló teljesíti a teljesítmény alapú havi benchmarkot, a következő hónapban négynapos munkahétre jogosult. Az új munkavállalói kedvezmény révén a rendes szabadság mellett tehát évi akár 40 plusz szabadnap szerezhető. A Citfin ezekért a „szabad” napokért cserébe nem csökkenti sem a munkabért, sem más munkavállalói kedvezmények mértékét” – mondta Martina Arnold Rubín, majd hozzátette, hogy az új kedvezménytől nemcsak az egyének nagyobb teljesítőképességét várja, hanem azt is, hogy könnyebb lesz új kollégákat találni a teljesítmény alapú munkakörökbe.

A kedvezmény próbaidőszaka 2018 végéig tart. Ha a Citfin képes megőrizni a teljesítőképességét és teljesíteni a beállított pénzügyi tervet, a következő évben a négynapos munkahét felvételre kerül a társaság standard munkavállalói kedvezményei közé.

„Mi a Perpetual Guardianban azonos utat jártunk végig, mint most a Citfin. Először kérdeztünk, majd teszteltünk, és jelenleg már élesben használjuk. Az eredmények rendkívül jók voltak. A teljesítmény alapú munkakörökben dolgozók termelékenysége több mint 20%-kal emelkedett. Ezzel egyidejűleg a munkavállalókat a célunknak megfelelően nagyobb elégedettség, valamint a munkacsapattal való nagyobb összetartozás-érzet jellemzi. Most tartós jelleggel bevezettük a négynapos munkahetet. Megtiszteltetés tehát számunkra, hogy más sikeres cégeket inspirálhatunk nem csupán Új-Zélandon, hanem az egész világon. A történetünket több mint 40 országban mintegy 4 milliárd ember követte figyelemmel. A jövőt tekintve ez a gondolat perspektivikus, ezért a Ciftinnek sok sikert kívánunk e munkavállalói kedvezmény bevezetéséhez, és bízunk benne, hogy ugyanolyan jó szolgálatot tesz nekik, mint nekünk” – nyilatkozta Andrew Barnes, a Perpetual Guardian alapítója.

A Citfinről
A Citfin immáron 22 éve teljesíti a vállalkozók devizaváltással, nemzetközi pénzügyi műveletekkel és árfolyamkockázat-irányítással kapcsolatos igényeit. A több mint 14 700 vállalkozás elégedettségéhez a következők is hozzájárulnak: műveleti gyorsaság, devizaszolgáltatások minősége és költséghatékonysága, professzionalizmus, fokozottan egyedi megközelítés, valamint munkavállalóink elkötelezettsége. Bővebb információk itt.